Передплата 2024 «Добра кухня»

У Раді вимагають від Тимошенко публічних пояснень щодо її статків «відкатів» та зловживань за роки в політиці

  • 07.12.2018, 15:43
  • 1 914

Народні депутати України з різних фракцій закликали лідерку «Батьківщини» Юлію Тимошенко під час прямих публічних дебатів дати відповіді щодо «звинувачень на свою адресу у корупції та зловживанні владою за десятки років перебування в політиці».

Про таке повідомив лідер фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Артур Герасимов на брифінгу 7 грудня, передає «5 канал».

Як стало відомо, звернення підписали 46 народних обранців від БПП, фракції «Радикальної партії», а також представник «Народного фронту».

Парламентарі вимагають від Тимошенко публічних відповідей стосовно роботи в ЄЕСУ, а саме — чому вона не задекларувала великі кошти, які заробила на продажах українцям російського газу за завищеними цінами. «І чи не в цьому причина її відмови свідчити проти „Газпрому“ у Стокгольмському арбітражі та бажання ліквідувати „Нафтогаз“?», — запитав Герасимов.

Крім того, лідерка «Батьківщини» не зробила жодної заяви на захист Грузії під час російської агресії 2008 року, а також дозволила російським кораблям вийти з Севастополя. Політсила Юлії Володимирівни того року не голосувала за визнання Росії агресором проти Грузії.

Роль Тимошенко нардепи вбачають і в зриві підписання ПДЧ з НАТО у 2008 році. Тоді вона як прем'єрка відмовилася брати участь у засіданні Комісії Україна-НАТО і зустрічатися із генсеком НАТО.

Загалом на адресу Тимошенко висунули цілий перелік звинувачень:

виведення коштів на рахунки Павла Лазаренка та на власні офшорні рахунки;

рекордне падіння економіки та збільшення державного боргу в часи прем’єрства;

намагання узурпувати владу разом з Януковичем шляхом утворення широкої коаліції;

отримання «відкатів» з кабального газового контракту 2009 року;

отримання 4 млн. доларів від лівійського диктатора Каддафі на виборчу кампанію;

скорочення витрат на армію;

заклики не чинити опір Росії у 2014 році;

та інші.

Згадують підписанти і Надію Савченко, а також цілий список так званих «тітушок» у парламенті. Питаються в Юлії Володимирівни, чи отримувала вона гроші від Коломойського і нардепа-втікача Онищенка.

«Суспільство, нарешті, повинно знати правду. Чекаємо відвертих дебатів з Вами… Уникнення відповіді означатиме, що Тимошенко нехтує демократичними практиками та не поважає право громадян на достовірну інформацію», — заявив Герасимов.

Схожі новини