Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Протести «жовтих жилетів» у Франції: Загинула третя людина

  • 03.12.2018, 14:33
  • 519

Під час протестів «жовтих жилетів» у Франції загинула третя людина.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на ТСН.

«У департаменті Буш-дю-Рон, що розташовується на півдні країни, водій фургона врізався у вантажівку, яка зупинилася перед барикадами протестувальників», — йдеться у сюжеті.

Загалом правоохоронці затримали понад 400 людей, близько 130 отримали травми, серед них є і поліцейські.

Цими вихідними по всій Франції протестували понад 136 тис. людей. Президент Франці вже закликав уряд провести переговори з демонстрантами.

Нагадаємо, учасники акції протесту, яких називають «жовті жилети», виступають проти підвищення податків на пальне із 2019 року. Свої акції вони проводять вже не вперше. Проте наймасовішою вона була напередодні, 1 грудня.

За словами прем’єр-міністра, в паризькій акції взяли участь близько п’яти тисяч осіб, по всій країні, за повідомленнями французьких медіа, протестували близько 75 тис. осіб.
Протестувальники спорудили барикади посеред вулиць у центрі Парижа, запалювали піротехніку, руйнували власність та кидали каміння в поліцейських. У відповідь поліція застосувала сльозогінний газ. За день було здійснено близько 190 підпалів, вогнем пошкоджені шість будівель. Епіцентром подій стала паризька Тріумфальна арка, розташована на площі Шарля де Голля у центрі міста. Під час саміту «Групи двадцяти» в Аргентині Макрон підкреслив, що завжди чутиме опозицію, але ніколи не прийме насильство.

У неділю, 2 грудня, акція продовжилась: в місті розбиті шибки у місцевих крамницях, спалені автівки. Понад 100 осіб постраждали, у тому числі й правоохоронці. Макрон відвідав місця масових протестів у Парижі, зокрема, Тріумфальну арку, де демонстранти понаписували гасла за його відставку. Також він зустрівся з власниками магазинів, що були пошкоджені під час сутичок. Французький президент подякував правоохоронцям та заявив, що порушники правопорядку мають постати перед судом. При цьому учасники протесту «жовтих жилетів» освистали Макрона.

Схожі новини