Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Львівводоканал» закликає містян укласти договір на послуги водопостачання та водовідведення

Якщо до 1 червня не укласти договір з «Львівводоканалом», вам відімкнуть воду або змусять вирішити питання з документами у судовому порядку.

ЛМКП «Львівводоканал» вкотре закликає містян до початку червня 2019 року укласти договір на послуги водопостачання та водовідведення. Це вимога нового Закону України «Про житлово-комунальні послуги», яка стосується мешканців і багатоповерхівок, і приватного сектору, що користуються водою. Для вирішення питань з договором потрібно звернутися у сервісний центр «Львіводоканалу», що на вулиці Зеленій, 64. Там працює електронна черга (за спеціальними талонами). Кажуть, великих черг немає, доведеться чекати не більше десяти хвилин. У сервісному центрі — десять працівників.

Зі собою потрібно мати паспорт та індентифікаційний код, документ, що засвідчує право власності на квартиру («домова книжка»). Якщо жилець не зареєстрований у квартирі чи будинку, потрібно принести довідку форми № 2, яку надає ЛКП.

Як повідомили у відділі водозбуту «Львіводоканалу», договір потрібно укласти у мешканцям ОСББ та ЖБК, які користуються послугами водопостачальної організації. Виняток — договір укладати не потрібно, коли квартирант ОСББ сплачує за воду на рахунок ОСББ. «У Львові є чимало ОСББ, з якими розрахунок за воду відбувається за загальнобудинковими лічильниками, — зауважили у відділі збуту «Львіводоканалу». Але якщо ОСББ створене, але розрахунок здійснюється за квартирними лічильниками, тоді потрібно укласти договір з «Львівводоканалом».

«Завдяки інформуванню через ЗМІ, спробуємо не дати містянам забути про укладення договорів, — сказала у коментарі для «ВЗ» прес-секретар «Львіводоканалу» Уляна Горбата. — Також будемо надсилати нашим абонентам листи та смс-повідомлення. Маємо ще півроку, тож зволікати з укладенням договору не потрібно, аби потім не було черг. Немає підстав не укладати такий договір, бо з кожним надавачем послуг є договори — з «Львівобленерго», «Львівгазом»… Тепер надійшла черга до «Львіводоканалу».

Якщо ж не укласти договір, можуть виникнути проблеми з водопостачанням.

«Звичайно, будуть певні наслідки. Насамперед, будуть ускладнення з водоканалом. Там, де зможемо відімкнути воду (у приватних будинках), ми це зробимо. У багатоповерхівках припинити водопостачання не зможемо. Тоді будемо змушувати мешканців багатоквартирних будинків укладати договори в судовому порядку», — розповіла Горбата.

На питання, як бути стареньким мешканцям, які не мають дітей і не можуть поїхати у «Львіводоканал», щоб укласти цей договір, у «Львводоканалі» відповіли так: «В такому випадку питання буде вирішено через органи соціальної опіки. Працівники відділів соцзахисту допомагають. Наразі у нас не було таких випадків. Укласти договір „по телефону“ теж не можна, бо потрібен підпис мешканця».

Схожі новини