Передплата 2024 ВЗ

В областях України де запроваджений воєнний стан вибори ОТГ не можуть відбутися, — Айвазовська

  • 27.11.2018, 18:57
  • 551

Вибори до об’єднаних територіальних громад (ОТГ), які були призначені на 23 грудня, не можуть відбутися у тих областях, де оголошено воєнний стан.

Про це у Facebook повідомляє координатор громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовської.

Вона зазначаила, що вибори не можна буде провести згідно до чинного законодавства.

«Вибори до ОТГ, призначені на 23 грудня в областях, де застосовуватиметься правовий режим воєнного стану, відбутись не зможуть. Стаття 19 ЗУ „Про правовий режим воєнного стану“ прямо забороняє проведення виборів, референдумів, страйків, мітингів та змін до Конституції», — написала Айвазовська.

Водночас, вона наголосила, що залишається питання в тому, яким чином виборчий процес буде відновлено і чи оголосять повторно вибори в цих громадах після закінчення дії воєнного стану.

«ЦВК мала б дати на це чітку та недвозначну відповідь», — зазначила Айвазовська.

Нагадаємо, Верховна рада України призначила вибори президента на 31 березня 2019 року. Таке рішення парламентарі прийняли в ході голосування парламенту.

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру «Яни Капу» і двом катерам «Бердянськ» і «Нікополь». Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем «Дон». Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон.

Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон № 9338 «Про затвердження указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» на 30 днів у 10 областях.

Схожі новини