Передплата 2024 ВЗ

ЦРУ перехопило телефонний наказ саудівського принца «змусити замовкнути» журналіста Хашукджі — ЗМІ

  • 22.11.2018, 15:55
  • 531

У ЦРУ є запис телефонної розмови, в ході якої наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Салман особисто вимагав «змусити мовчати» журналіста Джамаля Хашукджі.

Про це повідомляє nv.ua з посиланням на Hurriet Daily News .

За даними видання, директор ЦРУ Джина Хаспел в ході візиту в Анкару в жовтні «дала зрозуміти», що існує запис телефонної розмови між наслідним принцом Саудівської Аравії і його братом Халідом бін Салманом, який займає пост посла Саудівської Аравії в США.

На записі чутно, як наслідний принц вимагав «змусити мовчати Джамаля Хашукджі якомога швидше». Також в телефонній розмові обговорювався «дискомфорт», який створює журналіст своєю критикою на адресу керівництва Саудівської Аравії.

Опозиційний до влади Саудівської Аравії журналіст Джамаль Хашукджі зник 2 жовтня після візиту в консульство Саудівської Аравії в Стамбулі. Спочатку Ер-Ріяд заперечував, що диппредставництво має до цього відношення, проте через 18 днів визнав, що журналіст був убитий під час «бійки». Міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр назвав вбивство «величезною прикрою помилкою».

У Саудівській Аравії заявили, що влада хотіла переконати Хашукджі повернутися в країну і відправили для цього 15 агентів з широкими повноваженнями, які вдалися до насильства і пригрозили йому, що «накачають» ліками. Коли журналіст почав кричати, його взяли в задушливий захват, в результаті чого він помер.

У ЗМІ з'являється інформація, що Хашукджі вбили за наказом наслідного принца Саудівської Аравії.

Схожі новини