Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна піднялася у світовому рейтингу талантів

  • 22.11.2018, 09:15
  • 556

Україна піднялася у світовому рейтингу з розподілу талантів у світі IMD World Talent Ranking 2018 на одинадцять позицій, залишивши останню п’ятірку списку.

Такі дані оприлюднено на сайті аналітичної і консалтингової компанії IMD World Competitive Center, повідомляє УНІАН.

Як вказується, за підсумками 2018 року Україна посіла 48-ме місце з 63 можливих у Світовому рейтингу талантів. «Високі показники роботи України щодо виходу з нижньої п'ятірки зумовлені головним чином зростанням успішності учнів, акцентом на навчанні співробітників та зростанням ефективності інфраструктури охорони здоров'я. Крім того, для України пріоритетом є залучення та утримання талантів, наявність кваліфікованої робочої сили, фінансові навички і компетентні старші менеджери», — йдеться в рейтингу.

Згідно з даними дослідження, за критерієм державних витрат на навчання Україна зайняла 9-те місце у топ-63, за індексом вартості життя — 11-те місце в загальному списку. Водночас за показником якості життя Україна опинилася на 61-му місці, а з «відпливу інтелекту» з країни — на 60-му.

Також наголошується, що за винятком Естонії (28-ме місце) і Словенії (30-те місце), східноєвропейські країни в цілому займають місця в нижній частині рейтингу. Зниження в рейтингу продемонстрували такі країни, як Литва (з 33-го до 36-го місця), Польща (з 34-го до 38-го) і Росія (з 43-го до 46-го).

Раніше повідомлялося, що Україна посіла 83-ме місце серед 140 країн світу в щорічному Глобальному рейтингу конкурентоспроможності, в якому минулого року наша країна займала 89-те місце серед 135 країн світу.

Схожі новини