Передплата 2024 «Добра кухня»

САП заочно оголосила про підозру екс-голові ДФС Продану у привласненні 89 мільйонів

  • 16.11.2018, 13:10
  • 690

У САП заявили про вручення підозри колишньому виконуючому обов’язків голови Державної фіскальної служби України Мирославу Продану.

Про це повідомляє на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у соціальній мережі Facebook.

15 листопада Продан не з'явився на виклики в САП для проведення слідчих і процесуальних дій у кримінальному провадженні за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368−2 ч. 3 209 К К України.

Колишнього главу ДФС двічі викликали в САП, однак, як повідомляє прокуратура, на виклики чиновник не з'явився і до цього часу не надав будь-яких підтверджуючих документів щодо поважності причин неявки. Також зазначається, що заяви про перебування Продана за кордоном на лікуванні не знайшли підтвердження.

Згідно з заявою, правоохоронці підписали письмову підозру у незаконному збагаченні. Продана підозрюють у тому, що за час виконання обов’язків голови ДФС він заволодів сумою 89 мільйонів гривень і придбав на них дві квартири, два будинки в Туреччині і три автомобілі.

САП втретє викликала Продана для проведення слідчих дій 20 листопада.

Нагадаємо, раніше САП направила Продану повістку з вимогою з'явитися до слідчого на допит. У свою чергу, Продан заявляв, що перебуває за кордоном на лікуванні і не зможе приїхати на допит.

Схожі новини