Передплата 2024 ВЗ

В Україні заборонили показ американського фільму, де рятують президента Росії

  • 02.11.2018, 14:28
  • 752

В Україні і в Росії заборонили показ голлівудського фільму «Мисливець-вбивця» (Hunter Killer) про порятунок президента Росії, головні ролі в якому зіграли Гері Олдман і Джерард Батлер.

Про це з посиланням на The Hollywood Reporter повідомляє «Главком».

Причини заборони в Україні та в Росії показу фільму «Мисливець-вбивця» різняться.

В Україні прем'єра фільму повинна була відбутися 25 жовтня. Міністерство культури України не видало прокатне посвідчення, оскільки в законі України про кінематографію забороняється прокат картин, які демонструють міць армії країни агресора — Росії.

Російські кінотеатри незадовго до прем'єри почали масово прибирати його з розкладів. Через деякий час з'ясувалося, що фільм там і зовсім не вийде в прокат, оскільки не отримав прокатного посвідчення міністерства культури. Натомість міністерство культури Росії заявило, що справа не в сюжеті, а лише в тому, що дистриб'ютор нібито спочатку надав копію фільму поганої якості, а варіант на заміну був наданий вже занадто пізно, чиновники не встигли ознайомитися з матеріалом.

Однак за версією журналістів, фільм заборонили, тому що його сюжет оповідає про капітана підводного човна США, який намагається запобігти Третій світовій війні після того, як президент Росії був захоплений міністром оборони-зрадником.

Схожі новини