Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Туреччина вважає, що тіло саудівського журналіста розчинили в кислоті, — ЗМІ

  • 01.11.2018, 15:27
  • 454

Тіло убитого в саудівському консульстві в Стамбулі опозиційного журналіста Джамаля Хашоггі могло бути знищене в кислоті.

Таку інформацію турецький чиновник повідомив виданню Washington Post, оглядачем якого був Хашоггі, пише «Європейська правда».

«Високопоставлений турецький чиновник в інтерв'ю заявив, що турецька влада розробляє теорію про те, що розчленоване тіло Хашоггі було знищене в кислоті на території консульства Саудівської Аравії або в сусідній резиденції генерального консула Саудівської Аравії.

Біологічні докази, виявлені в саду консульства, підтверджують теорію про те, що тіло Хашоггі було знищене поблизу того місця, де його вбили і розчленовували, сказав чиновник", — пише видання.

«Тіло Хашоггі не потребувало поховання», — сказав чиновник, який висловився на умовах анонімності.

Саудівська сторона, яка офіційно визнала убивство журналіста, стверджує, що тіло Хашоггі було передане «місцевому спільнику» для утилізації. Анкара в цю версію не вірить.

Нагадаємо, офіс генпрокурора Стамбула 31 жовтня повідомив, що журналіста Джамаля Хашоггі задушили невдовзі після того як він зайшов у будівлю консульства Саудівської Аравії.

Саудівські офіційні особи спочатку наполягали на тому, що Хашоггі покинув будівлю 2 жовтня. Турецька сторона стверджувала, що він був убитий всередині командою агентів, спеціально направленою з Саудівської Аравії.

Пізніше Саудівська Аравія змінила свою позицію щодо смерті Хашоггі і повідомила, що його вбивство було умисним.

Схожі новини