Передплата 2024 ВЗ

На замовлення ФСБ екс-чоловік Подкопаєвої мав створити в Україні проросійську партію

  • 22.10.2018, 13:50
  • 991

Служба безпеки України викрила громадського діяча, відомого бізнесмена та музичного продюсера Тимофія Нагорного, якого було завербовано спецслужбами Росії.

Про це повідомив начальник головного управління СБУ у Києві та Київські області Олег Валендюк на брифінгу, який транслював телеканал «Прямий».

«За завданням кураторів з ФСБ громадський діяч мав створити та розвити політичну партію, як інструмент просування зовнішньо-політичних інтересів Російської Федерації та елемент дестабілізації ситуації в Україні.

Ця структура мала взяти участь у виборах і лобіювати та відстоювати інтереси Росії перешкоджати Україні вступ до ЄС та НАТО, піднімати питання про надання російській мові статусу державної мови в наші державі", — заявив Валендюк.

Він також додав, що Нагорного та громадянина Росії було затримано під час спроби отримати кошти від одного російського бізнесмена, який перебував в Україні.

За словами представника СБУ, росіяни, які представляли високопосадовців правоохоронних органів Росії, вимагали 1,1 млн євро в бізнесмена, щоб закрити кримінальної справу проти нього та його батьків, відкриті на Росії

«Комерсант повідомив, що під час перебування у Києві до нього надійшли декілька пропозицій від посередників, які представляли високопосадовців правоохоронних органів Росії. Двоє російських громадян та громадянин України запропонували свої послуги з вирішення питань про закриття кримінальної справи проти нього та його батьків у Росії та неоголошення його в розшук за лінією «Інтерполу», — сказав Валендюк.

Він додав, що посередник, росіянин, пропонували передати гроші, зокрема, міністру внутрішніх справ Росії Колокольцеву, його заступнику Романову та заступнику начальника слідчого управління МВС Москви Агаф'єву.

«Запропонована ціна вирішення питання — 1 млн 100 тисяч євро», — сказав Валендюк.

Тимофій Нагорний — український бізнесмен, меценат, громадський діяч, продюсер, президент «Фонду волонтерів України», директор міжнародної компанії «Спорт-сервіс». З 2004 по 2009 рік був одружений із олімпійською чемпіонкою 1996 року Лілією Подкопаєвою.

Схожі новини