Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Константинополь не розриватиме спілкування з РПЦ

  • 19.10.2018, 17:15
  • 735

Константинополь не має наміру розривати спілкування з Руською православною церквою.

Про це повідомляє «Інтерфакс Україна», посилаючись на звернення екзархату російських парафій в Західній Європі до пастви.

Незважаючи на розрив євхаристійного спілкування Руської православної церкви з Константинопольським патріархатом, Константинополь продовжує перебувати в спілкуванні з нею.

«Дорогі брати і сестри, сповіщаємо вас про те, що наша архиєпископія-екзархат, що знаходиться в юрисдикції Вселенського патріархату, полягає в повному спілкуванні з усією Православною церквою. Також повідомляємо вас про те, що Вселенський патріархат не переривав спілкування з Московським патріархатом і продовжує його поминати в порядку, встановленому в диптиху», — сказано в документі.

Екзархат Константинополя закликає усіх священиків, дияконів, ченців, черниць та вірних російського екзархату в Західній Європі молитися про єдність Церкви.

«Всі православні віруючі можуть брати повну участь у літургійному житті і церковних таїнствах у наших парафіях», — йдеться у зверненні.

Як писав «ВЗ», 15 жовтня на засіданні синоду в Мінську Російська православна церква ухвалила рішення про повне припинення євхаристійних відносин з Константинопольським патріархатом.

Схожі новини