Передплата 2024 «Добра кухня»

У Київраді закликають владу заборонити на території України діяльність рпц

  • 15.12.2022, 17:50
  • 641

15 грудня на пленарному засіданні Київської міської ради депутати фракції «Європейська Солідарність» звернулися до Верховної Ради з вимогою заборонити діяльність на території України релігійних організацій, керівний центр яких розташований у росії, та якнайшвидше ухвалити Закон «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій»

Фракція ЄС у Київській міськраді. Фото із сайту Європейської Солідарності
Фракція ЄС у Київській міськраді. Фото із сайту Європейської Солідарності

За словами заступника голови фракції Вадима Сторожука, Конституційний суд України не повинен зволікати з рішенням щодо правдивої назви російської православної церкви, яка у судовому порядку намагається замаскуватися під визначенням «українська».

"Складовою агресії держави-агресора є і діяльність так званої російської православної церкви в Україні, яка давно перетворилася на механізм агресивної експансії «руского міра» в Україну. Їхні речники постійно наголошують на примиренні з російською агресією, окремі представники прямо прославляють країну-агресора у своїх «проповідях», а лідери цієї установи особисто присутні під час ухвалення найзлочинніших рішень російського керівництва, благословляючи злочини кремлівського режиму в Україні", — наголосив депутат.

За його словами, загроза громадській та національній безпеці, відверті злочинні правопорушення представників рпц викликає обурення киян та всіх українців. Діяльність таких релігійних утворень створює передумови для релігійного протистояння в українському суспільстві, поширення недостовірної інформації, пропагування ідей та наративів «руського міра», невизнання факту військової агресії російської федерації проти України. Тому, ми наголошуємо на потребі сприяння з боку держави волевиявленню релігійних організацій щодо об'єднання у автокефальній помісній Православній церкві України, якій надано Томос Вселенського Патріарха.

«Завдячуючи зусиллям п’ятого президента Україна Петра Порошенка, Православна церква України отримала всесвітнє визнання, і наш обов’язок сприяти єдності та авторитету українського православ’я», — наголосив Вадим Сторожук.

Депутат висловив упевненість, що рішення про заборону на території України діяльність релігійних організацій пов’язаних з росією сприятиме утвердженню злагоди та миру, міжконфесійному діалогу та єдності у суспільстві, забезпеченню прав та основоположних свобод громадян та остаточній великій перемозі України у її боротьбі та свободу та незалежність.

Схожі новини