Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Генпрокуратура підозрює Поклонську в переслідування Сенцова

  • 11.10.2018, 17:42
  • 659

Генеральна прокуратура склала повідомлення про підозру депутату Державної Думи Росії, колишньому «прокурору Криму» Наталії Поклонській в переслідуванні українського режисера Олега Сенцова.

Про це йдеться в повідомленні Генпрокуратури.

«У кримінальному провадженні за фактами незаконного позбавлення волі громадян України Сенцова, а також Олександра Кольченко, Олексія Чирния, Геннадія Афанасьєва, процесуальне керівництво у якому здійснюється Генеральною прокуратурою, зібрані докази, достатні для повідомлення про підозру зазначеним особам», — заявили у відомстві.

Так, Наталія Поклонська після вступу до злочинної організації, створеної службовими особами органів влади РФ, метою діяльності якої була зміна меж території України, організувала незаконне переслідування громадян України, що відстоювали суверенітет та територіальну цілісність України, особисто взяла участь у судовому засіданні та підтримала клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою Олегу Сенцову, Олександру Кольченку, Олексію Чирнію, Геннадію Афанасьєву, а заступник голови Київського районного суду м. Сімферополя Автономної Республіки Крим Д. Діденко обрав ці запобіжні заходи.

У той же час, за нормами ч. 2 ст. 9 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» будь-які органи, їх посадові та службові особи на тимчасово окупованій території та їх діяльність вважаються незаконними, якщо ці органи або особи створені, обрані чи призначені у порядку, не передбаченому законом.

«Згідно приписів ч. 3 цієї статті будь-який акт (рішення, документ), виданий органами та/або особами, передбаченими ч. 2 цієї статті, є недійсним і не створює правових наслідків. Крім цього, вказані дії Н. Поклонською та Д. Діденком вчинені всупереч нормам міжнародного права, в тому числі ч. 4 ст. 2 Статуту ООН, Декларації Генеральної Асамблеї ООН від 09.12.1981 № 36/103, резолюцій від 16.12.1970 № 2734 (XXV), від 21.12.1965 № 2131 (XX), від 14.12.1974 № 3314 (XXIX)», — зазначили у ГПУ.

У кримінальному провадженні продовжується збирання доказів для оголошення підозр всім іншим особам, причетним до незаконного позбавлення волі та катування громадян України на тимчасово окупованих територіях.

Схожі новини