Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У київському дитсадку дитину нагодували супом із дротом: оприлюднені фото

  • 24.09.2018, 20:17
  • 793

У столичному дитячому садку № 210 дитину на обід нагодували супом із дротом. Вилучити чужорідне тіло медиками поки не вдалося.

Про це написав у Facebook батько дитини Всеволод Некрасов.

Він стверджує, що 19 вересня після повернення із дитсадка хлопчик попросився більше не ходити туди, бо там «в супі дріт».

«Я його відклав, але він все одно мені якось потрапив», — розповів син батьку.

За його словами, предмет був сірого кольору, приблизно 2−3 сантиметри в довжину і застряг у нього трохи нижче шиї. Діагностика в лікарні і рентген вказали на те, що у стравоході дитини дійсно є сторонній предмет.

«Лікар терміново веде нас робити функціональну ендоскопію і попереджає: існує ймовірність, що чужорідне тіло опуститься по стравоходу, коли дитина буде вдихати газ для загального наркозу. Сина піддають загальному наркозу. Проводять ендоскопію. Однак вона не виявляє сліди стороннього тіла в стравоході», — пише Всеволод Некрасов.

Після цього медики порадили дитині декілька днів вживати рідку їжу, а батьки почали спілкування із вихователями дитсадка, щоб з'ясувати всі обставини. Однак завідуюча навчального закладу відповіла, що поїхала на виїзну конференцію і не може говорити, а вихователька дитини жодного разу так і не поцікавилася здоров'ям малюка.

Через декілька днів, 22 вересня, хірург із «Охматдиту» підтвердив, що на першому рентгені видно чужорідне тіло. Однак після того, як знімки переробили, воно перестало бути видимим. Явна загроза для здоров'я дитини минула, однак, за словами батька, в дитсадку не намагалися з'ясувати причину події або поцікавитися станом вихованця.

Чоловік також ззауважив, що більше жодна дитина із групи не поскаржилася на сторонні предмети в страві. Некрасов при цьому звернув увагу на те, що все трапилося після того, як він публічно виступив проти роботи вихователя у їхній групі.

«Інцидент стався на сьомий день після батьківських зборів, коли я виступив проти платних занять нашої виховательки у першій половині дня, всупереч офіційній програмі дня, затвердженій підписом і печаткою Олійник Т. В.», — поділився Некрасов.

Схожі новини