Передплата 2024 «Добра кухня»

До Львова привезуть мощі Святого Антонія

У п’ятницю, 14 вересня, у собор Святого Юра привезуть мощі Святого Антонія Падуанського. Львів стане першим містом в Україні, куди привезуть реліквію з Італії.

Перемовини з італійськими ченцями-францисканцями щодо перевезення мощей до міста Лева тривали близько року. Помолитися біля мощей у храмі Святого Юра можна буде до 24 вересня. А 18 вересня нетлінні рештки святого перебуватимуть у храмі святого Антонія, що на вул. Личаківській, 49.

Як повідомив на брифінгу адміністратор Архикатедрального собору св. Юра отець Роман Кравчик, спершу у храмі Юра відбудеться святкова літургія, після неї кожен охочий зможе піти на вшанування реліквії. «Подія є унікальною не лише для нашого знаменитого собору та Львова, а й для всієї України, — каже він. — До нас прибудуть дві частинки мощей: кістка святого Антонія, яка запакована у саркофаг, а також частинка самого тіла (у бюсті). Історично досліджено, що святий Антоній ніколи не був похований у землі. Його тіло спочивало у саркофазі. І коли через певний час саркофаг відкрили, то побачили, що тіло добре збереглося».

Святий Антоній Падуанський — португальський католицький священик, який помер і похований в італійській Падуї. Після відходу у кращий світ його проголосили святим. За життя прославився масовими проповідями Святого письма. Уже чимало століть святого Антонія вважають патроном подружніх пар, породіль, рибалок, моряків і мандрівників. Також до нього моляться ті люди, які хочуть відшукати загублені речі.

Схожі новини