Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Прем’єр Британії назвала повторний референдум щодо Brexit зрадою демократії

  • 02.09.2018, 17:27
  • 405

Прем’єр-міністр Британії Тереза ​​Мей заявила, що «не здасться» прихильникам повторного референдуму щодо виходу Британії з Євросоюзу.

Про пише «Європейська правда» із посиланням на «The Sunday Telegraph».

«Це буде підступною зрадою нашої демократії», — написала прем'єр.

«Наступні місяці будуть мати вирішальне значення для формування майбутнього нашої країни, і я чітко уявляю свою місію», — додала вона.

23 червня 2016 року британці на референдумі сказали «ні» Великобританії у складі Європейського Союзу. За вихід країни з ЄС проголосували 52% виборців, проти — 48%. Шотландія і Північна Ірландія в основному проголосували за збереження членства Сполученого Королівства в ЄС, Уельс і Англія підтримали Brexit.

У липні уряд Британії представив план щодо виходу з ЄС, який передбачає, що Лондон слідуватиме загальноєвропейським стандартам і правилам регулювання в сфері торгівлі товарами і сільгосппродукцією, а в обмін отримає право на необмежену торгівлю ними на європейському єдиному ринку.

Євроскептики кажуть, що потрібен «жорсткий» Brexit — вихід Британії з Європейського єдиного ринку, Митного союзу ЄС і припинення поширення юрисдикції Суду Європейського союзу в Британії.

Через незгоду з позицією Терези Мей очільник МЗС Британії Борис Джонсон і міністр із питань Brexit Девід Девіс покинули уряд.

Британія повинна покинути ЄС 29 березня, і обидві сторони заявили, що прагнуть укласти угоду в жовтні.

Схожі новини