Передплата 2024 «Добрий господар»

На продаж виклали незвичайний Boeing 747−8

Королівська родина Катару вирішила позбутися коштовного літака

Катарські монархи виставили на продаж Boeing 747−8. Це — справжня перлина серед схожих повітряних машин. Boeing випустили 2012 року, відтак, через три роки, він уперше піднявся в небо, налітав 403 години. Три роки знадобилися для переробок, удосконалень, інновацій, від яких справді голова йде обертом.

На облавку королівського Boeing 747−8 може подорожувати тільки 76 осіб і 18 членів екіпажу. У класичній же версії — 450 пасажирів.

На борту цього чудо-літака є 10 ванн, кілька віталень та розкішна спальня. Тут є медичний кабінет, велетенська ідальня, яка може використовуватися як конференц-зала. Ці приміщення розташовані на двох поверхах.

Піднявшись на борт, кожен може знайти собі щось для себе: тут є місце для роботи, відпочинку і проведення вільного часу. Оголошення про продаж з’явилося на інтернет-ресурсі, який спеціалізується на торгівлі вживаними машинами. Ціна є небаченою, але не бракує сервісів, які спекулюють на тему вартості королівського Boeing 747−8. Тільки обладнання літака могло б коштувати 379 мільйонів доларів. А назагал за такий літак, з усіма вдосконаленнями та інноваціями, треба викласти 640 мільйонів доларів.

Схожі новини