Передплата 2024 «Добра кухня»

У Путіна допускають саміт лідерів «нормандської четвірки» у Парижі

  • 20.08.2018, 15:33
  • 467

Саміт «нормандської четвірки» за участю лідерів України, Франції, Росії та Німеччини може відбутися в Парижі.

Про це заявив помічник президента Росії з міжнародних справ Юрій Ушаков, передає IZ.ru.

За його словами, можливість проведення зустрічі обговорювали глава Р Ф Владімір Путін та канцлер ФРН Ангела Меркель у Берліні у суботу ввечері, але затвердженої дати її проведення наразі що немає.

«Домовилися, що її потрібно добре підготувати, щоб був якийсь реальний результат після її проведення. Експертам доручено продовжувати роботу з підготовки зустрічі. Навіть не визначили часові параметри, але сам варіант зустрічі обговорювалося», — сказав помічник Путіна.

Меркель після зустрічі повідомила, що однією з головних тем мало бути врегулювання ситуації на Сході України. Вона висловила сподівання на досягнення нового перемир'я у зв’язку з початком навчального року.

Також вона планувала обговорити з Путіним можливе розміщення на Донбасі миротворчої місії ООН. Путін у свою чергу заявив, що РФ «готова і далі працювати над врегулюванням української кризи».

Перед зустріччю глава МЗС ФРН Гайко Маас заявив, що має «стриманий оптимізм» щодо введення миротворчої місії ООН в зону конфлікту на сході України.

Схожі новини