Передплата 2024 «Добрий господар»

Манафорт пропонував Порошенку виборчу стратегію, засновану на розколі країни, — Гринів

  • 11.08.2018, 09:57
  • 1 088

Манафорт пропонував Порошенку виборчу стратегію, засновану на розколі країни.

Прийнаймні у цьому запевняє головний стратег виборчої кампанії чинного президента України Ігор Гринів, повідомляє Голос Америки.

«Тому, що послідовний». У цьому передвиборчому салогані Януковича простежується почерк американських політтехнологів, а саме Пола Манафорта. Хитромудра ідея перейменувати «Партію регіонів» на «Опозиційний блок», належить теж йому, впевнений Ігор Гринів. Як підтверджує Гринів, з Манафортом він зустрічався, один раз з ініціативи американця. Тригодинна розмова відбулася навесні 2014 року. Тоді саме закінчився Майдан і втік президент Янукович, колишній клієнт Манафорта.

«На початку березня місяця свої послуги запропонував Манафорт. Я думаю, що він хотів далі залишитися в Україні і працювати тут. Він бачив, що Порошенко виграє, на той час це було зрозуміло. Перший тур, чи другий, це вже окрема історія. Але це ставка на фаворита. Дуже легко є помагати, коли рейтинг є не 4 відсотки, а 55», — розповів Ігор Гринів.

Як розповідає головний стратег нинішнього президента, американець приніс результати соціологічних досліджень і запропонував штабу Порошенка виборчу стратегію, засновану на поділі України.

«Стратегія Манафорта зводилася до старої парадигми, коли треба стати кандидатом, наприклад, Західної України, а відтиснути свого конкурента на Східну Україну. Користаючись моментом, за рахунок підтримки Західної України перемогти. Та стратегія, яку ми на той час обрали, особливо у постмайданних умовах, була об’єднати Україну. І дійсно, це була стратегія перемоги у першому турі», — зазначив Ігор Гринів.

Схожі новини