Передплата 2024 ВЗ

У Швеції грабіжники зухвало викрали коштовні корони XVI століття

  • 01.08.2018, 17:15
  • 542

Шведська поліція почала операцію з пошуку грабіжників, які викрали декілька коштовних предметів XVI століття. Зловмисникам вдалося втекти на моторному човні.

Про це повідомляє ВВС.

Злочин вчинили 31 липня у місті Стренгнес, що неподалік від Стокгольму. У місцевому соборі зберігались коштовності XVI століття, які тепер зникли: дві корони, що належали Карлу XII і його дружині, та королівська держава — символ влади монарха.

Очевидці кажуть, що бачили двох підозрілих чоловіків, які вибігали із церкви. Згодом вони сіли у моторний човен і вирушили у невідомому напрямку.

Правоохоронці розпочали масштабну пошукову операцію, але поки так і не змогли вийти на слід злочинців. «Станом на зараз рахунок 1−0 на їхню користь», — визнає представник поліції Томас Агневік. Він також не зміг назвати орієнтовну вартість викрадених прикрас: «Оцінити їх неможливо, вони безцінні».

«Я одразу зрозумів, що це грабіжники — вони поводилися ніби грабіжники, — каже Том Роуел, який першим сповістив поліцію про злочин. — Це жахливо, що люди готові красти речі зі святої історичної будівлі».

Викрадені королівські прикраси оздоблені золотом, перлинами та іншими коштовностями. Їх точна вартість невідома.

В результаті злочину ніхто не постраждав — ні серед відвідувачів, ні серед працівників церкви.

Схожі новини