Передплата 2024 «Добре здоров’я»

МЗС вимагає покарання для туроператорів, через які, сотні українців «застрягли» в аеропортах

  • 02.07.2018, 18:28
  • 489

Глава МЗС України Павло Клімкін виступає за проведення аудиту з метою з’ясування спроможності авіакомпаній і туроператорів виконувати умови виданих їм ліцензій щодо туристичної діяльності.

Про це він повідомив у Facebook.

За словами очільника МЗС, йдеться про недобросовісність авіаперевізників та туроператорів, через яку туристи «потрапили в пастку в аеропортах Тунісу, Єгипту, Туреччини, Албанії та інших курортних країн».

Крім того, зазначає Клімкін, «не менша кількість людей» по кілька днів не може вилетіти з України.

Міністр розповів, що 22 травня МЗС провело спеціальну нараду з представниками причетних до туризму організацій. На ній учасники скаржилися на брак повноважень перевіряти, чи виконують авіакомпанії і туроператори умови отриманих ліцензій.

«На жаль, є підстави сумніватися, що деякі з них виконати їх взагалі спроможні, і в погоні за наживою взяли на себе завідомо непідйомні зобов’язання», — наголосив Клімкін.

Він закликав звернути увагу на причини, які породжують такі проблеми.

«Компанії, які спричинили туристичний колапс, мають за це відповісти. Ретельний і всебічний аудит повинен з’ясувати, чому вони не виконують умови ліцензій і чи взагалі здатні їх виконувати. І робити це необхідно не колись, а прямо зараз. Досить по-страусячому ховати голову в пісок», — пише голова МЗС.

Нагадаємо, 29 червня стало про відомо про сотні українських туристів, які кілька діб перебували в аеропорту Монастір і не могли вилетіти з Тунісу додому: за їхнім твердженням, авіакомпанія Bravo Airways і туроператор Oasis Travel в особі приймаючої компанії Insight Holidays не виконують своїх зобов'язань щодо повернення громадян до України.

Компанія-туроператор Oasis Travel відповідальність за ситуацію, що склалася з рейсами авіакомпанії Bravo Airways, поклала на авіаперевізника.

Схожі новини