Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Стихійне лихо у Німеччині: шторми, грози, селі

Вода забирає автівки та руйнує будівлі

Після великих штормів у багатьох регіонах Німеччини комунальні служби Німеччини у середу взялися до прибирання. Однак це не останній шторм — у Мюнхені та Берліні прогнозують сильні дощі та град.

Німецька метеорологічна служба (DWD) попереджає про сильні грози, які можуть відбутися найближчими годинами. У Східній Німеччині, до всього, високою є пожежна небезпека. Там прогнозують майже тропічні температури — до 33 градусів за Цельсієм.

Шторми вже вдарили по Гессену, пройшли на південний захід від Рейнланд-Пфальца, Тюрінгії та Фогтланда до Саксонії. Неподалік Бохума блискавка вразила двох жінок, які фотографувалися на велосипедній доріжці. Одна з перебуває у критичному стані в лікарні. Стан іншої стабільний.

У двох містах на півдні Рейнланд-Пфальца оголошено стан стихійного лиха. Місцеві служби заявили, що всі будинки довкола є затопленими. У Фісхбаху та Геррстайні рівень води досяг більше одного метра. Потік заввишки 1,60 м забрав зі собою машини, пошкодив оселі та вулиці. У Гессені рясні опади спричинили селі, а град пошкодив вікна та двері багатьох споруд.

Схожі новини