Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Польщі українець із п’ятьма проміле алкоголю в крові спричинив смертельну ДТП

  • 29.05.2018, 16:19
  • 641

Після арешту винуватець аварії заявив, що не пам’ятає інциденту.

Українець напідпитку за кермом автомобіля спричинив смертельну ДТП у Польщі. В організмі українського водія, який виїхав на зустрічну смугу, що призвело до аварії, виявили понад п'ять проміле алкоголю, повідомило «Польське радіо».

Згідно з даними поліції, ввечері 26 травня 42-річний громадянин України на Mitsubishi Pajero, рухаючись у напрямку Ченстохови, виїхав на смугу зустрічного руху. Він проїхав кількасот метрів та здійснив лобове зіткнення з автівкою марки Volvo, якою кермував 25-річний чоловік.

Унаслідок ДТП водія Mitsubishi та чотирьох осіб з Volvo — водія і трьох пасажирів (двох жінок та чоловіка) — доставили до лікарень Сілезького воєводства. На жаль, одна з пасажирок Volvo, 47-річна жінка, померла у лікарні. Стан інших травмованих з Volvo надалі важкий.

Після медичного обстеження українського водія Pajero виявилося, що унаслідок ДТП він майже не постраждав. Чоловіку зробили аналіз крові і з’ясували, що він мав понад п'ять проміле алкоголю у своєму організмі — для багатьох людей це смертельна доза.

Наразі польська поліція затримала громадянина України. Винуватця ДТП допитала прокуратура. Як повідомили в Окружній прокуратурі в Ченстохові, українець визнав свою вину, але стверджував, що не пам’ятає інциденту.

ЗМІ зазначають, що це не перша серйозна ДТП за участю водія з України у Ченстоховському регіоні останнім часом. 2 травня у місцевості Ліпє 36-річний громадянин України, кермуючи автомобілем марки Opel, втратив на повороті контроль над транспортним засобом, виїхав на узбіччя, а потім на поле, і, проїхавши 120 метрів, протаранив огорожу та гараж одного з господарств. Після його обстеження виявилося, що водій мав майже 1,5 проміле алкоголю в організмі. Крім водія, у автівці був пасажир, 34-річний українець.

Водія та пасажира доставили до лікарні. Водія майже відразу виписали з лікарні, натомість пасажир у важкому стані надалі перебуває під наглядом лікарів.

Схожі новини