Передплата 2024 ВЗ

Кулінарний тренд: в Німеччині люди вподобали бургери з поживними хробаками

  • 09.05.2018, 18:10
  • 1 498

Для виготовлення бургерів використовуються особливі високопоживні хробаки з великим вмістом білка, яких спеціально вирощують в Нідерландах.

Про це повідомляє Еспресо

Бургери з «м'ясом» личинок жуків-буйволів продаються в мережі супермаркетів Rewe в місті Ахен. Компанія Bugfoundation працювала над виробництвом бургерів чотири роки. Ідея їх створення з'явилася у її керівників після подорожі в Південно-Східну Азію, де прийнято їсти комах.

Личинки загортаються в листя салату разом з цибулею і помідорами, і, судячи з відео, бургер припав німцям до смаку. При цьому вони оцінили не тільки смак, але і екологічність продукту, який вимагає набагато менших кормових витрат, ніж класичний гамбургер з яловичини.

«Спочатку у мене були сумніви. А потім я взяв добавки, тому що мені дуже сподобався смак. Я тут почитав і переконався, що це придатна альтернатива м'ясу», — сказав похилий чоловік, що дегустував страву.

Ще один чоловік зазначив, що на смак страва нагадує вегетаріанський бургер. «Дуже гнучкий підхід до використання спецій. У класичному м'ясному бургері зазвичай використовують тільки сіль і перець, більше нічого. В цьому плані смак був цікавіше», — зазначив він.

У плані екології вживання в їжу комах замість бургерів з яловичиною несе в собі переваги. Адже, за словами засновників стартапу, для вироблення того ж обсягу білка хробакам потрібно в десять разів менше корму.

З травня продукт з'явиться в 100 супермаркетах торгової мережі REWE на півдні Німеччини. Також велика кількість замовлень надходить зі сфери гастрономії.

Схожі новини