Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Янукович тікав з України на російських гелікоптерах, — свідок

  • 04.05.2018, 15:41
  • 795

Екс-президент України Віктор Янукович тікав з поля одного з населених пунктів Запорізької області на російських військових гелікоптерах Мі-8.

Про це повідомив колишній начальник відділу спецпризначення Служби безпеки Януковича Дмитро Іванцов на допиті у суді.

Свідок давав свідчення у режимі відеозв’язку з Севастополя.

«Це було 22 лютого ближче до півночі. Ми прибули на поле біля населеного пункту, там ми отримали команду вишикувати в один ряд автомобілі та увімкнути ближнє та дальнє світло. Згодом почули звук гелікоптерів, які заходили на посадку. Через деяких час побачили три військових вертольоти з штатним озброєнням — Мі-8. Із свого автомобіля вийшли Президент з особами, які його супроводжували. Вони сіли у один з гелікоптерів. Гвинтокрили летіли невисоко, не більше 5−6 метрів, без увімкненого світла, щоб не видати себе. Пілоти були у приладах нічного бачення. Через хвилин 20−25 приземлились на військовому аеродромі. Чому військовому? Бо там були вертольоти, транспортний літак, засоби обслуговування, військові „УРАЛи“ та інше» — розповів Іванцов.

За його словами, адміністративних будівель з вивісками на військовій авіабазі, де вони приземлялись, не було. Але там стояли гелікоптери на злітній смузі з такими ж розпізнавальними знаками, що і на їх гвинтокрилах.

Потім, за його словами, о 6-ій чи 7-мій годині ранку вилетіли літаком і сіли на аеродромі Сімферополя у Криму.

На уточнення судді про те, до яких збройних сил належали вертольоти, на яких летів Янукович, свідок відповів: «Розпізнавальні знаки на бортах вертольотів були червоно-білі».

«Чи правильно я вас розумію, що це була Російська Федерація?» — уточнив суддя.

На що Іванцов відповів: «Так, точно».

uain.press

Схожі новини