Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Індії за зґвалтування дітей будуть страчувати педофілів

  • 21.04.2018, 16:15
  • 1 328

Уряд Індії підписав указ про введення смертної кари за зґвалтування дітей у віці до 12 років.

Про це повідомляє Громадське.

Згідно з повідомленням, цей документ є поправкою до закону щодо захисту дітей від сексуального насильства (POCSO).

Мінімальним покаранням за зґвалтування дітей до 12 років стане 20-річний термін ув'язнення, або довічне ув'язнення, максимальним — смертна кара.

Також смертна кара або довічне ув'язнення передбачені за групове зґвалтування дітей віком до 12 років.

Документом затверджено збільшення мінімальних строків за зґвалтування жінок і дівчаток-підлітків. Мінімальний термін за зґвалтування жінки становитиме 10 років замість семи, за зґвалтування дівчаток до 16 років — від 20 років до довічного терміну замість 10 років. За групове зґвалтування дівчаток до 16 років передбачено довічне ув'язнення.

Видання нагадує, що указ ухвалили після резонансної справи про викрадення і зґвалтування 8-річної дівчинки в індійському місті Катхуа у січні 2018 року.

У цій справі проходять обвинуваченими 8 людей, зокрема двоє поліцейських. За версією слідства, вони викрали дівчинку з кочового мусульманського племені, давши їй сильні наркотики. До того, як жертву вбили, її тримали в одному з індуїстських храмів міста.

Нагадаємо, у серпні 2017-го 2,5 тисячі людей арештували внаслідок протестів проти вироку гуру, якого визнали винним у згвалтуванні.

Схожі новини