Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Djakuyu: українська короткометражка про японця вразила журі міжнародного фестивалю

  • 20.04.2018, 17:28
  • 631

Наша короткометражка «Дякую» перемогла на міжнародному фестивалі в Румунії. Стрічка тривалістю 25 хвилин отримала перемогу в номінації «Найкращий монтаж» на міжнародному фестивалі «Short to the point» в Румунії. Кінокритики були в захваті від стрічки, пише газета «Експрес».

Про це повідомляє expres.ua.

Короткометражку «Дякую» виготовили на замовлення Міністерства інформаційної політики України, щоби запросити якомога більше туристів у нашу країну. На роботу фахівці витратили півроку, а замовники — 1,5 мільйона гривень з державного бюджету. Стрічку зняла компанія Best Friends Film.

«У головній ролі — японець Хіроші Оно. Він — не професійний актор, а професор, який читає в Україні лекції з медицини, — розповідає Марина Соботюк, радниця Міністра інформаційної політики з питань міжнародних комунікацій. — У фільмі японець приїхав до Львова на конференцію, де мав бути головним спікером. Захотів випити каву і запізнився на поїзд до Києва. При цьому знав лише одне слово українською — „дякую“. Звертався до перехожих, усім казав „дякую“. І відтак опинився у закарпатському селі Дяково. Перехожі думали, що йому потрібно саме туди». Також під час своєї мандрівки японець побував ще й на Чорному морі, де його рятували кримські татари. «Загалом зйомки тривали у п'яти регіонах — Львів, Київ, Закарпаття, Одеса, Крим (на півострові здійснювали аерозйомку). Кінцевою точкою у подорожі іноземця стала столиця України, зокрема, оперний театр. Хіроші Оно таки розшукала поліція. Далі його відвезли на симпозіум. Усю цю історію про мандрівку Україною він розповідає своєму гримеру». Стрічка — дуже динамічна та цікава. Японця возять на підводі, він танцює закарпатський танок. Враження від України у нього лише позитивні, адже куди б він не приїхав, його зустрічали дуже гостинно.

Схожі новини