Передплата 2024 «Добра кухня»

СБУ оприлюднила оперативне відео у справі отримання хабаря керівником «Супутника»

  • 19.04.2018, 12:26
  • 834

Львівське управління СБУ оприлюднило відео з прихованої камери, на якому керівнику мистецького центру «Супутник» Олександру Агашкову принесли хабар у 10 тис. грн.

Відповідне відео оприлюднив 18 квітня речник львівського управління СБУ Олег Александров, передає ZAXID.NET.

На відео, яке знімав чоловік, що приніс хабар, видно, як він з Агашковим обговорюють проведення заходу на території мистецького центру. Потім вони заходять у кабінет, де чоловік, який знімав відео, каже Агашкову, що приніс 10 тис. грн «як домовлялися». Моменту самої передачі коштів Олександру Агашкову на відео чітко не видно.

Нагадаємо, співробітники СБУ проводили 5 квітня слідчі дії на території культурно-мистецького центру «Супутник», що на вул. Повітряній, 20. Опісля вони затримали керівника арт-центру Олександра Агашкова, звинувативши його в отриманні 10 тис. грн хабара.

Пізніше Олександр Агашков розповів, як відбувалося його затримання. За його словами, невідомий чоловік просто забіг до кабінету, кинув гроші на стіл і втік, а вже за ним туди увірвались слідчі СБУ. Посадовець припускає, що його затримали через намагання припинити роботу кіоску неподалік «Супутника». Опісля резонансного затримання на захист Агашкова стали культурні діячі Львова, громадські активісти, представники міської влади та мешканці Левандівки. Зокрема, на судове засідання, де Агашкову обирали міру запобжного заходу, зібралось більше 150 осіб. Зрештою, суд відпустив керівника «Супутника» на поруки народних депутатів Ірини Подоляк та Ігора Васюника.

Схожі новини