Замість сухого вина — «шмурдяк» із цукром

Виробник Château Giscours із Бордо «набадяжив» аж 53 тисячі пляшок — на 2,3 мільйона євро!

Розташоване у виноробному регіоні Бордо шато Giscours щороку відвідують десятки тисяч туристів

Як пише британська The Times, одного з «елітних» виробників регіону Бордо, Château Giscours, звинуватили у незаконному додаванні у вино цукру. Група спецконтролю вилучила підозрілого напою на суму 2,3 мільйона євро.

Додавання цукру (шапталізація) допускається у Франції лише тоді, коли через украй погані погодні умови у винограді знижено рівень цукру, необхідний для нормального бродіння. Як стверджували представники шато Giscours, 2016 року Французький союз виробників вина санкціонував шапталізацію урожаю винограду сорту «мерло». Хоча насправді цукор того року дозволили додавати лише у виноматеріал зі сорту «каберне совіньйон».

Чимало українців полюбляють так звані напівсолодкі вина. Гіркий досвід відомого французького шато підказує, що вживати «напівсолодке» не варто. Бо насправді це не вино, а підсолоджений «шмурдяк»…