Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна перемогла Японію у товариському матчі

  • 27.03.2018, 18:58
  • 679

Сьогодні у бельгійському Льєжі збірна України з футболу виграла у команди Японії у товариському матчі Товариський матч національних збірних.

Україна — Японія 2:1

Голи: Ракицький, 21; Караваєв, 69 — Макіно, 41

Україна: Андрій П'ятов — Богдан Бутко (Олександр Караваєв, 62), Ярослав Ракицький, Іван Ордець, Едуард Соболь (Микола Матвієнко, 62) — Тарас Степаненко — Марлос (Іван Петряк, 90+3), Олександр Зінченко (Руслан Ротань, 79), Руслан Малиновський (Віталій Буяльський, 62), Євген Коноплянка (Віктор Циганков, 79) — Артем Бесєдін.

Японія: Ендзі Кавасіма — Юто Нагатомо, Томоакі Макіно, Готоку Сакаї, Наоміті Уеда — Хотару Ямагуті, Гаку Сібасакі (Сея Накашіма, 79) — Кейсуке Хонда (Юя Кубо, 65), Генкі Харагучі (Такасі Усамі, 88), Макото Хасебе (Кенто Місао 81) — Кенью Сугімото (Ю Кобаясі, 56).

Попередження: Тарас Степаненко, 45; Едуард Соболь, 55 — Генкі Харагучі, 59

Андрій Шевченко у порівнянні з матчем проти Саудівської Аравії (1:1) зробив у стартовому складі шість перестановок. Дебютанта національної команди Андрія Луніна у воротах замінив Андрій П’ятов. Зліва у обороні замість Миколи Матвієнка вийшов Едуард Соболь, а на протилежному фланзі Олександр Караваєв поступився місцем Богдану Бутку. У центрі оборони Іван Ордець витіснив з основи Євгена Хачеріді. Правого вінгера Віктора Циганкова замінив опорний хавбек Руслан Малиновський, а на фланг із центру змістився Марлос. На вістрі атаки вийшов Артем Бесєдін, а автор голу у ворота Саудівської Аравії — Артем Кравець — залишився у запасі.

Українці активно розпочали матч у Льєжі та могли вийти вперед на 16-й хвилині. Бесєдін змістився на правий фланг та зробив навіс, після якого м'яч рикошетом від Готоку Сакаї потрапив у поперечину.

Ще один рикошет допоміг збірній України на 21-й хвилині повести у рахунку. Ярослав Ракицький наважився на дальній удар, м'яч зачепив голову Наомічі Уеди та, змінивши траєкторію, залетів у сітку повз дезорієнтованого голкіпера.

Збірну України, як і у матчі проти аравійців, підвела невдала гра при стандартах. На 41-й хвилині Японія виконала штрафний з лівого флангу, Томоакі Макіно вдало зіграв на випередження та головою переправив м'яч у ворота, попри опіку одразу трьох українських футболістів. Перший тайм завершився унічию 1:1.

На 62-й хвилині Андрій Шевченко зробив одразу три заміни та випустив на поле Миколу Матвієнка, Олександра Караваєва та Віталія Буялського. Незабаром одна із замін спрацювала.

Україна знову повела у рахунку на 69-й хвилині. Євген Коноплянка промчав лівим флангом та віддав передачу назад під удар Олександру Караваєву, який залишився без опіки на підступах до штрафного майданчика та вразив кут воріт.

На 79-й хвилині на поле вийшов Руслан Ротань, для якого цей матч став сотим у складі збірної України.

Японія мала шанс вирвати нічию на останній компенсованій хвилині, коли після помилки Андрія П’ятова суперники заробили небезпечний штрафний — сфолив Тарас Степаненко. Але голкіпер виправив власну помилку та парирував м'яч у нижньому куті після стандарту у виконанні Сої Накадзіми.

Наша національна команда перемогла з рахунком 2:1.

Схожі новини