Передплата 2024 ВЗ

Львівська міськрада частково відшкодує вартість води для мешканців чотирьох довколишніх сіл

  • 21.03.2018, 17:39
  • 611

Жителі Малехова, Збиранки, Великих і Малих Грибовичів мають встановити лічильники і укласти договори з «Львівводоканалом».

Львівська міськрада зобов'язала мешканців сіл Малехів, Збиранка, Великі і Малі Грибовичі укласти договори та встановити лічильники на водопостачання. Місто відшкодовуватиме вартість 1,5 м³ води в місяць на одного мешканця, інформує прес-служба ЛМР.

21 березня відбулася нарада у Львівській міськраді, на якій прийняли таке рішення. До 1 квітня мешканці сіл мають укласти договори на водопостачання із «Львівводоканалом» та встановити лічильники обліку споживання води. Зі своєї сторони, місто зобов’язується напрацювати механізм і відшкодовувати вартість води, необхідної в межах потреб санітарно-гігієнічних норм — 1,5 м³ в місяць на одного мешканця.

«Відповідно до законодавчих норм, водопостачання може здійснюватися виключно на підставі укладених договорів. У цій ситуації є два варіанти укладення договорів. Перший — мешканці ставлять лічильники і кожен укладає договори з ЛМКП „Львівводоканал“ і вступає з ним в юридичні відносини та сплачує за спожиту воду. Другий — села створюють своє комунальне підприємство, яке укладає угоду з ЛМКП „Львівводоканал“ і має відносини з ними», — пояснив заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

У випадку відсутності лічильника на воду норма на одного мешканця становить 9 м³ води.

Додамо, що фахівці порівняли водоспоживання мешканців сіл Малехів, Збиранка, Великі і Малі Грибовичі, і мешканців Львова. Згідно з висновками було встановлено, що мешканці вказаних сіл споживають в 6−7 разів більше води, ніж львів’яни.

«До прикладу, по Львову на 1 абонента припадає 6 м³ води, на 1 мешканця 2 м³ води. У с. Малехів перевищення на 1 абонента в 7,7 рази, на 1 мешканця — в 4,3 рази. У Грибовичах перевищення на 1 абонента в 4,6 рази, на 1 мешканця — в 3,17 рази. Тобто 1 абонент у Львові споживає 6 м³ води, у с. Малехів — 40 м³ води, 1 мешканець у Львові — 2 м³ води, у с. Малехів — 9,5 м³ води», — пояснили у міськраді.

Оскільки вода цим селам подавалася безкоштовно, то за 2017 рік витрати ЛМКП «Львівводоканал» на водозабезпечення сіл Малехів, Збиранка, Великі і Малі Грибовичі становили 3,5 млн грн.

Схожі новини