Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Суд видав свідоцтво про смерть чоловіка, присутнього у залі правосуддя

Суд у Румунії зафіксував, що чоловік вже не живе. Однак Константін Реліу, якого стосується вирок, був присутнім у судовій залі

Костянтин Реліу звернувся до суду Барлада з проханням скасувати свідоцтво про смерть, отримане його дружиною. Він перебував у Туреччині понад десять років і не мав жодних контактів з сім'єю.

Суд, однак, заявив, що його звернення є занадто запізнілим, тож з цього приводу нічого не можна зробити. «Я офіційно мертвий, хоча я живий, — сказав Реліу в розмові з місцевими ЗМІ. — У мене немає доходів. Бо мене вважають мертвим, тож ніхто не може взяти мене на роботу».

Реліу поїхав з Румунії до Туреччини в пошуках роботи в 1992 році. В останнє він відвідав батьківщину 1999 року, а відтак упродовж кількох років не подавав про себе звісток.Тож дружина Реліу отримала свідоцтво про його смерть.

Румунська щоденна газета «Adevarul» пише, що дружина Реліу в суді тоді стверджувала, що припускає, що чоловік загинув під час землетрусу в Туреччині. Однак, додає газета, Реліу вважає, що дружині знадобилося свідоцтво про його смерть, щоб уневажнити шлюб і знову вийти заміж.

Можливо, Реліу ніколи б не дізнався про свою передчасну смерть, але його затримала турецька поліція і депортувала до Румунії через закінчення терміну дії дозволу на проживання. Реліу й надалі планував продовжити свій паспорт у Румунії і повернутися до Туреччини. Однак його заарештували працівники румунської служби міграції, які й повідомили йому про те, що він помер у 2003 році.

Реліу переконує, що хоче повернутися до Туреччини, бо він там має невелику фірму, однак на нього чекає тривала юридична боротьба за відновлення своєї ідентичності та отримання паспорта.

Прес-секретар суду пояснив місцевим журналістам, що Реліу запізнився з оскарженням свідоцтва про смерть і, таким чином, програв справу. Рішення є остаточним і не може бути оскаржене.

Схожі новини