Передплата 2024 «Добре здоров’я»

SpaceX запустила в космос свій найважчий супутник

  • 06.03.2018, 12:36
  • 906

Всесвітньо відома компанія американського підприємця Ілона Маска SpaceX запустила в космос п'ятдесяту ракету Falcon 9 із своїм найважчим супутником Hispasat 30W-6 (щоб подивитися відео, доскрольте новину до кінця).

Старт відбувся із космодрому на мисі Канаверал. Трансляцію запуску ювілейної ракети опублікували на YouTube.

Ракета вивела на орбіту іспанський телекомунікаційний супутник Hispasat 30W-6, призначений для передачі телевізійного сигналу і відеосигналів. Також супутник повинен забезпечити широкосмуговий доступ в інтернет в Північній Америці, Південній Америці, Європі та Африці.

Ювілейний, 50-й старт Falcon 9 вивів на орбіту апарат Hispasat 30W-6 масою 6092 кг. Це найбільший геостаціонарній супутник, який запустила компанія SpaceX у своїй історії. Hispasat 30W-6 обладнаний системою утримання орбітальної позиції з 4 іонних двигунів SPT-100, що використовують газ ксенон в якості робочого тіла, що може продовжити роботу апарату на 5 додаткових років. У цілому, очікувана тривалість життя супутника становить 15 років.

Заявлена ​​на сайті виробника ціна виведення комерційного супутника (до 5,5 тонн на ГПО) ракетою-носієм компанії SpaceX становить близько 62 млн доларів.

Схожі новини