Передплата 2024 ВЗ

Глава МЗС Польщі сподівається на врегулювання історичного спору з Україною

  • 10.02.2018, 17:28
  • 875

Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович висловив сподівання, що історичний спір між Україною і Польщею вдасться залагодити на зустрічі віце-прем'єр-міністрів двох країн, яка має відбутися наступного тижня

Про це повідомляє Інтерфакс -Україна.

"Я сподіваюся, що ця зустріч відбудеться. Принаймні, ми отримали підтвердження цього. Ми запланували дискусію про історичні відносини між нашими країнами, ми також маємо намір домогтися дозволу з боку української влади на проведення ексгумаційних робіт", – сказав Яцек Чапутович після зустрічі з главою дипломатії Естонії у Варшаві.

Міністр зазначив, що Польща усвідомлює занепокоєння української влади з приводу поправки до закону про інститут національної пам'яті. Йдеться про поправки, які викликали критику як в Ізраїлі, так і в Україні, а також про заборону на ексгумацію, яку мав провести польський Інститут національної пам'яті.

Як повідомлялося, 1 лютого 2018 року віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що під час свого візиту до Польщі, запланованого на середину лютого, порушить тему ухваленого польським парламентом закону, який забороняє "бандерівську ідеологію".

"Такі закони не покращують відносини між двома країнами і вносять в них певний дисонанс, хоча я впевнений, що навіть ухвалення таких законів не стане підставою для того, щоб Україна та Польща кардинально розійшлися через це", – сказав він в ефірі "5 каналу".

Він зазначив, що вже визначено попередню дату його візиту до Польщі: "Візит має відбутися в середині лютого".

Схожі новини