Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ірландія запланувала референдум про скасування заборони на аборти 

  • 30.01.2018, 13:33
  • 775

Уряд Ірландії погодився провести в країні референдум щодо скасування заборони на аборти.

На голосування винесуть питання чи варто скасовувати конституційну поправку, згідно з якою життя ненародженої дитини прирівнюється до життя її матері, повідомляє ВВС.

Зараз в країні аборт дозволяється тільки в тому разі, якщо є ризик для життя вагітної жінки, але не у випадку зґвалтування, інцесту або смертельної аномалії плоду.

Проведення референдуму заплановано на травень 2018 року. Точна дата буде визначена після обговорення цього питання в ірландському парламенті.

Перед голосування міністр охорони здоров'я Ірландії розробить законопроект щодо необмеженого доступу до абортів жінкам до 12 тижня вагітності і у виняткових випадках після цього терміну.

В Ірландії з 1983 року фактично заборонено проведення абортів. З тих пір більше 170 тисяч ірландських жінок зробили аборти в зарубіжних клініках.

Нагадаємо, 10 січня парламент Польщі направив на розгляд у спеціальну парламентську комісію законопроект, згідно з яким навіть неправильне формування плоду не може бути умовою для дозволу на аборт. Більшість депутатів Сейму, включно з близько 30 політиками з ліберальної опозиції, проголосували проти лібералізації законів про аборти.

13 січня о столиці Польщі Варшаві близько 2000 осіб вийшли на акцію протесту проти посилення закону про аборти.

Схожі новини