Передплата 2024 «Добре здоров’я»

НАБУ відкрило провадження щодо керівництва Мін'юсту

  • 14.11.2017, 17:56
  • 771

Ідеться про факти можливого зловживання службовцями при нарахуванні й виплаті винагород державним виконавцям.

Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом можливих зловживань керівництва Міністерства юстиції при нарахуванні винагород державним виконавцям. Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит Українських Новин.

Повідомляється, що 2 жовтня Спеціалізована антикорупційна прокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками можливого здійснення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 364 Кримінального кодексу.

"Ідеться про факти можливого зловживання службовими особами Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України своїм службовим становищем при нарахуванні й виплаті винагород державним виконавцям", - йдеться у повідомленні.

Здійснення досудового розслідування доручено детективам бюро.

Раніше телепрограма журналістських розслідувань "Наші гроші" оприлюднила сюжет, згідно з яким двоє держвиконавців отримали винагороду за свою роботу в розмірі 0,9 і 14 млн гривень, перед зарахуванням коштів на свій рахунок надали доступ до цього рахунку сторонній особі - громадянину Миколі Лисенку.

Схожі новини