Передплата 2024 «Добра кухня»

Клімкін: "Скандал із Siemens буде уроком бізнесу - Кремлю вірити не можна"

  • 23.07.2017, 14:39
  • 1 227

Менеджмент концерну Siemens повірив обіцянкам Кремля про те, що німецькі турбіни не будуть поставлені до окупованого Криму і в результаті компанія отримала непоправну шкоду.

Про це йдеться у статті глави МЗС України Павла Клімкіна на сайті "Європейської правди".

"Кремлівський режим зараз відверто сміється з того, як запросто можна пошити в дурні ласих до великих грошей представників європейського бізнесу — бізнесу законослухняного, побудованого на довірі, повазі і цінностях", - йдеться у статті.

Міністр наголошує, що Україна попереджали Siemens, Федеральний уряд Німеччини та європейські інституції і вказувала на діри в санкційному режимі.

"Нас дослухалися, шукали можливості запобігти правопорушенням. І багатьох подібних випадків там вдалося уникнути. Але у випадку із Siemens його менеджмент відмовлявся бачити очевидні речі", - зазначив він.

Клімкін зазначив, що Україна вимагатиме від Siemens, німецького уряду та євроінституцій провести публічне розслідування та покарати усіх співучасників.

"Для багатьох бізнесменів цей скандал буде серйозним уроком на майбутнє: "наперсточники" ніколи не стануть партнерами, з якими можна мати справу. Кремлю вірити не можна", - зазначив міністр.

Європейська правда

Схожі новини