Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Скандал із Джамалою на відкритті "Євробачення" : обидві сторони дали пояснення

  • 09.05.2017, 08:14
  • 3 244

Переможниці "Євробачення-2016" українській співачці Джамалі заборонили йти на червоній доріжці під час відкриття конкурсу в Києві.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав PR-директор співачки Денис Козловський.

"Джамалі заборонили йти на червону доріжку. Дивно, чи не так, що переможцю попереднього року, який привіз Євробачення в Україні, забороняють там з'являтися. У результаті не сфотографувався там тільки ледачий. До речі, в Стокгольмі Манс Зелмерлев зустрічав всі делегації саме на червоній доріжці. "Такий регламент нашого конкурсу", - пояснив режисер червоної доріжки в Україні. Ми дуже поважаємо правила, тому послухалися і не пішли", - поділився Козловський.

Він розповів, що перед відкриттям одне агентство запропонувало Джамалі прибути на церемонію на вертольоті.

"На запитання "Навіщо нам летіти на вертольоті?" була відповідь, що так потрібно для іміджу України. Мало того, що незрозуміло, як цей політ міг прикрасити імідж країни, з'ясувалося, що ніяких дозволів на польоти над Києвом не видавалося, і жодна з відповідальних служб не в курсі. тобто нам запропонували пролетіти над закритою для польотів столицею і несанкціоновано приземлитися на даху будівлі, де проходить режимний захід, на якому виступає дружина президента України", - розповів Козловський.

Він додав, що на вході Джамалу та її представників дуже довго не пропускали.

"Коли ми все ж потрапили всередину КВЦ "Парковий", ні бейдж продюсера, ні бейдж Джамали на вхідних турнікетах не працювали. Бейдж - це взагалі окрема історія. Всій команді переможця Євробачення-2016 видали мінімальний допуск. PR-директор, наприклад, не має доступу в прес-центр. Тільки зі спеціальним супровідником", - зазначив Козловський.

За його словами, було ще дуже багато подібних моментів "організації".

"Із запізненням у півгодини церемонію вирішили почати. Як повідомити про це людям у чергах за їжею і напоями ніхто не продумав. Не було ні плазм, ні спікерів, за якими можна було б дізнатися, що церемонія почалася. Оркестр прогнали зі сцени, музиканти вишикувалися з боків, між пюпітрами і стільцями протиснулись ведучі і тихенько оголосили, що ми починаємо. Їх було погано чутно навіть у залі, де проходила протокольна частина, а на веранді КВЦ "Парковий", де перебувала основна частина публіки, про те, що проходить паралельно урочистому відкритті, ніхто не здогадувався", - написав Козловський.

"До моменту, коли ми вже виходили з КВЦ "Парковий", велика частина делегацій ще не встигла зібратися на офіційній церемонії", - додав він.

Козловський наголосив, що більше цікавих фактів викладе після завершення "Євробачення" в окремому розгорнутому матеріалі.

Пізніше в коментарі для ТСН висловилася і друга сторона цього конфлікту - супервайзер "Євробачення-2017", режисер Сергій Проскурня. За його словами, поява Джамали на червоній доріжці просто не була передбачена за регламентом.

"Питання: чому на цій доріжці не було Селін Діон, Тото Кутуньо? Вони теж могли претендувати на це, як зірки минулих років? Чому там не було Саші Рибака, чому не було Кончити? Ці питання - риторичні. Чому Джамала повинна була там бути? Я знаю, хто йому (продюсеру Джамали. - Ред.) обіцяв вертоліт, але ця людина жодного відношення до дирекції і креативної групи "Євробачення" не має", - сказав він

Джерело: Обозреватель

Схожі новини