Передплата 2024 «Добрий господар»

ОБСЄ про "військовий парад" на 9 травня: "Це порушення Мінська"

  • 21.04.2017, 19:31
  • 1 716

В ОБСЄ наголосили, що важка техніка не повинна перебувати на так званих військових парадах проросійських найманців.

Використання важкої військової техніки бойовиками на "військовому параді" 9 травня 2017 року окупованому Луганську є порушенням мінських угод. Про це заявив сьогодні на брифінгу перший заступник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг, передає Ліга.

"Я повинен підтвердити - так звана ЛНР повідомила нам про те, що вони мають план порушити мінські угоди. Ми в своїх звітах висвітлювали, що присутність цього озброєння є порушенням мінських угод. І ця зброя не має там перебувати відповідно до домовленостей, які були підписані так званими ЛНР і ДНР", - підкреслив Хуг.

Згідно з даними військових експертів групи Інформаційного опору, окупанти під "легендою" підготовки до "військового параду на честь Дня Перемоги" підтягують техніку і озброєння до окупованих Донецьку і Луганську.

"Ствольну артилерію (122-мм і 152-мм), також відзначається перекидання підрозділів РСЗВ. Звертає на себе увагу той факт, що наряд сил і засобів, виділених для "параду", складається переважно з зведених підрозділів (1-го АК ДНР і 2-го АК ЛНР)", - наголошується в повідомленні.

ДНР і ЛНР - терористичні організації, які захопили за підтримки Російської Федерації частину Донецької та Луганської області України. Обидві організації створені, фінансуються і утримуються Росією, звідки, крім іншого, терористи отримують бойовиків, інструкторів, а також важку техніку, зброю, боєприпаси та паливо.

Схожі новини