Передплата 2024 ВЗ

У ФІФА заявили про готовність ввести санкції проти Росії за допінг

  • 29.12.2016, 13:59
  • 857

Голова федерації закликав не "змішувати разом допінгову проблему та підготовку до ЧС-2018.

ФІФА застосує санкції, якщо будуть доведені факти вживання допінгу російськими футболістами, про які йдеться в доповіді Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA), підготовленим під керівництвом Річарда Макларена.

Про це в середу, 28 грудня заявив глава ФІФА Джанні Інфантіно на прес-конференції в Дубаї, передає 29 грудня DW.

"Якщо випадки допінгу були приховані і отримають підтвердження під час розслідування, ФІФА та УЄФА вживуть необхідних заходів і застосують санкції", - сказав Інфантіно.

На запит видання в прес-службі ФІФА повідомили, що Слідча палата комітету з етики розпочала перевірку другої частини доповіді WADA. Якщо доповідь містить дані про порушення етичного кодексу ФІФА та їх очевидність не викликає сумнівів, то слідча палата може почати офіційне розслідування відносно екс-міністра спорту РФ Віталія Мутка.

Глава ФІФА також закликав не "змішувати разом допінгову проблему, нехай навіть дуже серйозну допінгову проблему, і підготовку до ЧС-2018 з футболу", якою займається Росія. За його словами, контроль за допінгом на ЧС в Росії будуть проводити "функціонери ФІФА спільно з акредитованими лабораторіями, швидше за все в Швейцарії".

У доповіді незалежної комісії WADA під керівництвом Річарда Макларена багаторазово згадується ім'я Віталія Мутка, як людину, яка ймовірно безпосередньо причетна до державної програми підтримки допінгу в російському спорті, зокрема, приховуванні випадків застосування допінгу в російському футболі.

Мутко є також президентом Російського футбольного союзу і членом виконкому ФІФА, в уряді РФ він відповідає за підготовку Чемпіонату світу з футболу 2018 року

Джерело: Deutsche Welle

Схожі новини