Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Лавреати ФІФА — Путельяс і Мессі

Аргентинського нападника французького ПСЖ Ліонеля Мессі усьоме визнали найкращим футболістом року за версією ФІФА. Церемонія нагородження лавреатів 2022 року відбулася 27 лютого у Парижі

Найкращою футболісткою 2022 року ФІФА визнала іспанку Алексію Путеллас, найкращим футболістом – аргентинця Мессі. Фото Reuter
Найкращою футболісткою 2022 року ФІФА визнала іспанку Алексію Путеллас, найкращим футболістом – аргентинця Мессі. Фото Reuter

Найкращого футболіс­та року ФІФА визначає з 1991-го. У 2010−2015 ро­ках авторитетне видання France Football і ФІФА нагороджува­ли лавреатів разом — «Золотим м’ячем ФІФА», але з 2016 року опитування щодо найкращих футболістів року знову прово­дять окремо.

До складу міжнародного журі, що визначило переможців за версією ФІФА, входили тре­нери й капітани національних збірних, по одному журналісту від кожної країни, а також вбо­лівальники з усього світу, заре­єстровані на fifa.com.

Цього разу з вибором ФІФА сперечатися важко, адже Ліо­нель Мессі у складі збірної Ар­гентини став у Катарі чемпіо­ном світу, а також був визнаний найбільш цінним гравцем (MVP) Мундіалю-2022. Нагадаємо, до фінальної трійки претенден­тів на звання найкращого фут­боліста року за версією ФІФА увійшли також два форвар­ди збірної Франції, яка у фіна­лі Мундіалю поступилася збір­ній Аргентини, — Кіліан Мбаппе (ПСЖ) і Карім Бензема «Реал».

Найкращим тренером року за версією ФІФА став настав­ник збірної Аргентини Ліонель Скалоні, найкращим воротарем — голкіпер цієї команди Еміліано Мартінес.

У жіночому футболі найкра­щою гравчинею визнали іспан­ку Алексію Путельяс («Барсело­на»). А серед тренерів жіночих команд тріумфувала наставни­ця збірної Англії (чемпіонок Єв­ропи), нідерландка Саріна Ві­ґман.

Схожі новини