Передплата 2024 ВЗ

Україна в Мінську порушила питання про скасування "держструктур" бойовиків

  • 27.10.2016, 08:28
  • 869

За словами прес-секретаря представника України у Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми, Україна і надалі дотримується позиції про неможливість проведення виборів на Донбасі, «на території, яка не контролюється українською владою, де присутнє 40-тисячне угруповання іноземних військ і величезна кількість озброєнь».

Україна поставила питання про скасування так званих «виборів» у «Л/ДНР», які пройшли 2 листопада 2014 року, і розпуск фейкових квазідержавних структур, створених внаслідок такого «голосування». Про це повідомила прес-секретар представника України у Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці у Facebook, передає УТ.

"Окремо Україна ставить питання скасування фейкових квазідержавних структур, які були створені в ОРДЛО з 2014 року. Зокрема, йдеться про скасування результатів псевдовиборів від 2 листопада 2014 року", - відзначила вона.

Крім того, Оліфер підкреслила, що Україна і надалі дотримується позиції про неможливість проведення виборів на Донбасі, «на території, яка не контролюється українською владою, де присутнє 40-тисячне угруповання іноземних військ і величезна кількість озброєнь».

«Блок питань щодо безпеки - точка відліку для всього Мінського процесу. Припинення вогню і стійкий мир - невід'ємна умова для просування вперед у вирішенні гуманітарних, політичних та економічних питань. Особлива роль має бути відведена ОБСЄ. На непідконтрольну Україні частину українсько-російського кордону повинна вийти озброєна місія ОБСЄ», - додала прес-секретар Кучми.

Вона нагадала, що забезпечення моніторингу і верифікації ОБСЄ за російсько-українським кордоном передбачено протоколом від 5 вересня 2014 року, проте цей пункт досі не реалізовано.

Схожі новини