Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Суд не допустив Росію до участі в Паралімпіаді у Ріо

  • 23.08.2016, 15:34
  • 1 043

Російські спортсмени не зможуть взяти участь у Паралімпіаді.

Міжнародний спортивний арбітраж (CAS) відмовився допустити російських спортсменів до Паралімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро. Відповідне рішення суд оголосив 23 серпня.

У повідомленні наголошується, що під час розгляду в суді не вивчалося питання про допуск окремих спортсменів.

У Міжнародному паралімпійському комітеті (МПК) підтримали рішення спортивного арбітражу про недопуск російських паралімпійців.

«Сьогоднішнє рішення підкреслює наше тверде переконання, що допінгу немає місця в Паралімпійському спорті, і збільшує наші можливості на справедливу конкуренцію та рівні можливості для всіх паралімпійських спортсменів по всьому світу», - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, 7 серпня Міжнародний паралімпійський комітет призупинив членство Паралімпійського комітету Росії, що означало недопуск російських паралімпійців до змагань в Ріо. Світове антидопінгове агентство (WADA) схвалило це рішення.

Раніше Міжнародний олімпійський комітет вирішив не відстороняти збірну Росії від участі в Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро. Виконком МОК ухвалив, що рішення про допуск до Олімпіади кожного російського спортсмена прийматимуть відповідні міжнародні федерації.

Всесвітнє антидопінгове агентство висловило розчарування через рішення МОК щодо російської збірної. Згодом стало відомо про низку випадків із відсторонення російських спортсменів від участі в Олімпіаді-2016.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини