Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Естонії заявили про готовність видати Україні свого громадянина, що воював на боці «ЛНР»

  • 29.11.2015, 19:30
  • 837

Остаточне рішення приймає уряд.

Міністр юстиції Естонії Урмас Рейнсалу готовий видати Україні 35-річного громадянина країни Володимира Полякова, що воював на боці бойовиків в Луганську. Про це він сказав в неділю Естонському телебаченню.

«Якщо Державний суд визнає, що рішення суду першої та другої інстанції були правомірними чи зовсім не прийме до розгляду касацію, то наступний крок буде за мною. Тобто я вирішу, зроблю цю пропозицію уряду чи ні. Я вважаю, що якщо все правильно оформлено та обгрунтовано, то можна просити уряд видати цю людину», - підкреслив він.

Як розповів раніше провідний прокурор державної прокуратури Естонії Стевен-Христо Евестус, «рішення судових органів відкриває дорогу видачі громадянина, але остаточне рішення приймає виконавча влада, тобто уряд».

Адвокат обвинуваченого Свен Сіллар вважає, що злочин, у якому звинувачують його підзахисного, є політичним. Крім того, на підставі Мінських угод, воно підпадає під зобов'язання України амністувати осіб, брали участь у збройних зіткненнях в Луганської та Донецької областей. Однак нижчі судові інстанції не вважали його доводи переконливими, а злочин, в якому підозрюють громадянина Естонії, розцінили як кримінальний як за естонським, так і за українським законодавством.

У лютому поліція безпеки затримала в Нарві на кордоні з Естонії до Росії Полякова, який планува дістатися до Луганська. Пізніше під час обшуку в нього виявили заборонену до використання в цивільному обігу зброю і боєприпаси. У Луганську він мав намір приєднатися до незаконних збройних формувань, що воювали проти влади Києва.

У 2014 році він два рази вже відвідував Луганськ, щоразу пробувши там по місяцю.

Джерело: Інтерфакс-Україна.

Схожі новини