Передплата 2024 ВЗ

В курортній Затоці готують новий вид фальсифікації виборів

  • 08.10.2015, 15:25
  • 845

У Затоці є реальна загроза фальсифікації виборів. У селищі масово прописують людей, які голосуватимуть на виборах 25 жовтня.

Вони за місцем нової реєстрації не проживають, і ніхто їх там не бачив. Це загрожує тим, що постійні жителі отримають не ту владу, яку хочуть насправді, а яку їм нав'яжуть.

В такому випадку є величезний ризик, що інвестор, який зараз вкладає величезні кошти в розвиток селища, змушений буде піти. Тому що ті, хто намагається в такий незаконний спосіб захопити владу не дадуть йому спокійно працювати. Про це йшлося на прес-конференції в Українському кризовому центрі.

Масова прописка відбувається по квартирах і будинках жителів Затоки (в одному приміщенні прописується по 30, 40 і більше осіб), а на базі відпочинку "Феміда" Одеської юракадемії - близько 300 осіб в приміщеннях, які не є житловими).

В Одеському окружному адміністративному суді йде судовий процес про визнання масових прописок недійсними. Чергове засідання призначено на 11 ранку 8 жовтня.

"Вкрай важливо, щоб цей судовий процес відбувся вчасно, - сказав директор адвокатського об'єднання "Привилегия"" Олександр Погорілий, який представляє інтереси затокської громади щодо дотримання законності в селищі і висловлює їхню думку. - Є ризик, що юракадемія та особи, що незацікавлені в прозорості виборів, будуть затягувати його своїми процесуальними діями. Я розраховую на неупередженість суду та на якнайшвидше винесення рішення. В іншому разі фальсифікації на виборах не уникнути. Є 10 днів для подання апеляційної скарги і якийсь час для її розгляду. Якщо суд буде затягуватися, ми не встигнемо до виборів і програють ситуацію насамперед самі жителі Затоки". Олександр Погорілий висловив упевненість, що це питання не інвестора і не адвокатів: "Ми подавали заяву і в ЦВК, і зверталися до послів - зробили великий обсяг роботи, щоб припинити це беззаконня. Це питання Президента, його представника в Одесі Саакашвілі, міліції, прокуратури, судової системи, всіх, хто має забезпечувати законність, свободу волевиявлення наших громадян і прозорість виборів. Вкрай важливо, щоб суд негайно розглянув вказані позови, прийняв законне рішення. Щоб міліція і прокуратура своєчасно реагувала на подібні факти фальсифікації з порушенням кримінальних справ і доведенням їх до суду. Щоб влада сприяла дотриманню законності в регіоні та захисту інтересів європейських інвесторів ".

Олександр Погорілий також повідомив, що інвесторам вже надходять недвозначні пропозиції від ймовірних майбутніх "господарів" Затоки, які пропонують "домовитися". В іншому випадку з Затоки доведеться піти. Керівник адвокатського об'єднання всіма силами намагається припинити це рейдерство, в іншому випадку Затока більше не просунеться в своєму розвитку і про національний курорті можна забути.

Самі жителі селища обурені подіями, тому й звернулися до адвокатського об'єднання "Привилегия"" з проханням захистити їх від свавілля, що є в Затоці, та від людей, які за цим стоять. Затокчани покладають великі надії на Олександра Погорілого і на його адвокатів, які представляють їх інтереси в суді.

Джерело: Uacrisis

Схожі новини