Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ЗМІ: "У "ДНР" незадоволені діями Кремля"

  • 08.10.2015, 13:12
  • 827

У "ДНР" невдоволені діями Москви, зокрема, тиском у питанні скасування незаконних виборів, призначених на цю осінь.

Про це "Апострофу" повідомило джерело у "керівництві" незаконної "республіки".

"Виходить, що про нас домовляються без нас, а потім змушують виконувати те, що не входить у сферу наших інтересів. По-моєму, це неправильно", - зауважив він.

Також бойовики незадоволені вимогами української влади, зокрема, про скасування результату попередніх псевдовиборів, які пройшли на окупованому Донбасі торік.

"Варіант перенесення дня голосування на наших територіях розглядався як виконання домовленостей, досягнутих в ході зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки" (2 жовтня у Парижі, - ред.), згідно з яким на Донбасі повинні бути проведені вибори, які визнає Київ. Незважаючи на те, що про це домовлялися з Путіним, це відповідає нашим інтересам, тому ми пішли на такий крок. Тим не менше, частина відповідних вимог Києва ні з ким не узгоджувалася, вони несуть загрозу реалізації Мінських угод і миру на Донбасі", - сказав співрозмовник видання.

Він додав, що бойовики будуть наполягати на пом'якшенні позиції України на наступних переговорах Тристоронньої контактної групи і узгодженні положень нового закону про місцеві вибори на Донбасі. При цьому скасовувати результати минулорічного "голосування" вони не мають наміру.

Схожі новини