Передплата 2024 «Добра кухня»

Океан Ельзи та діаспора в США купили обладнання для лікарень в Україні

  • 16.07.2015, 10:49
  • 2 326

Гурт «Океан Ельзи» спільно з благодійними фондами Save Lives Together і Nova Ukraine закупили апарати для вентиляції легень, портативні аспіратори і дихальні маски на $23 000 для українських лікарень.

Океан Ельзи та діаспора в США купили обладнання для лікарень в Україні
Океан Ельзи та діаспора в США купили обладнання для лікарень в Україні

Про це «Новини діаспори» поінформували у благодійної організації української діаспори Каліфорнії «Nova Ukraine».

«За кошти від продажу квитків і футболок фондами Save Lives Together і Nova Ukraine було придбано п’ять апаратів для штучної вентиляції легень, портативні аспіратори, дихальні маски та мішки», — йдеться в прес-релізі.

З продажу квитків на концерт гурту «Океан Ельзи» у Сан-Франциско, який відбувся ще у лютому, було отримано понад $16,5 тисяч. Крім того, фондом Nova Ukraine через продаж футболок на концерті зібрано 563 долари. Фонд Save Lives Together додатково зібрав ще $5,5 тисяч, а також взяв на себе усі витрати із доставки закупленого обладнання в Україну. Загалом було придбано медичне обладнання на суму $22 724.

Зазначається, що укомплектовані апарати штучної вентиляції легень будуть передані чотирьом медичним закладам та організаціям, а саме: станція швидкої медичної допомоги міста Димитров (Донецька область), Центральна районна лікарня у смт. Біловодськ (Луганська область), добровольчий мобільний шпиталь ім М.І. Пирогова та благодійна організація «Реабілітаційний центр Шпиталь Майдану».

Також повідомляється, що за частину коштів буде повністю укомплектовано одну карету швидкої допомоги для станції швидкої медичної допомоги Димитрова.

Нагадаємо, благодійний фонд Save Lives Together наприкінці минулого року вже передавав сучасне портативне обладнання на суму майже в $50 тисяч. А протягом нинішнього року вже передано медичної допомоги на понад $260 тисяч.

Нагадаємо, телеверсія концерту «Океану Ельзи» отримала престижну нагороду у США.

Схожі новини