Передплата 2024 «Добра кухня»

Мистецький діалог від словацьких митців

  • 04.07.2015, 17:27
  • 1 013

У приміщенні львівського осередку Національної спілки художників України відкрилась експозиція творів живопису, графіки та фотографії чотирьох словацьких авторів – Еріка Біндера, Збінека Прокопа, Романа Рембовського та Бориса Сірки.

Міжнародний художній проект «Мистецький діалог. Словаччина у Львові» є своєрідним простором мистецької комунікації, обміну художнім досвідом, спробою розповісти мовою сучасного мистецтва актуальні історії сьогодення.

У приємній атмосфері гості насолоджувалися багатоманітністю форм сучасного мистецтва. На виставці представлений живопис від чотирьох словацьких митців. Художник-графік Збинек Прокоп створює абстрактні композиції з використанням закодованих символів та знаків. Фотографії Еріка Біндера відрізняється гумористичним трактуванням художніх образів. Живопис Романа Рембовського можна охарактеризувати як емоційний реалізм. Борис Сірка детально опрацьовує складні і «темні» образи, котрі він черпає з фільмів та фантастичної літератури.

Відвідувачі стали не лише глядачами, але і безпосередніми учасниками емоційного музичного перфоманса від Петера Махайдіка — композитора сучасної словацької класичної музики. Чарівні звуки фортепіано повністю захопили уяву.

Схожі новини