Передплата 2024 ВЗ

Ознаки того, що настав час позбутися кухонної губки

Поради

Губка помітно знебарвлена або має плями

Зазвичай можна визначити, чи готова губка до заміни, просто гля­нувши на неї. Плями від миття посу­ду або прибирання безладу повинні змиватися відносно легко. Якщо губ­ка зберігає плями навіть після ретель­ного полоскання, її потрібно замінити на свіжу.

Губка набула кислого запаху

Навіть якщо губка виглядає нор­мально, за запахом можна сказати, що вона стара. Запах часто може бути більш очевидним, ніж плями. Як і всі інші тканини, що залишаються во­логими протягом тривалого періоду часу, на губках можуть утворюватися пліснява та грибок. Якщо ви відчуєте сильний кислий запах від губки, не­гайно викиньте її та замініть. Це збе­реже свіжість на вашій кухні і позба­вить гостей від їжі з виделок, витертих запліснілою губкою.

Губка розвалюється чи розпадається

Якщо ви схиблені на чистоті, ваша губка може почати розвалюватися до того, як з’являться інші ознаки старіння. Зношування губки робить її менш ефективною, тому замінюйте губки.

Ви не можете згадати, коли востаннє міняли губку

Якщо ви запитуєте себе, чи змі­нювали ви коли-небудь свою губку, можливо, настав час це зробити. Кожні два тижні або раз на місяць ціл­ком достатньо. Це просто залежить від того, як часто ви використовуєте губку і для чого ви її використовуєте. Якщо ви багато готуєте і часто миєте каструлі та сковорідки, вам, ймовір­но, доведеться замінити губку рані­ше.