Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Загалом, я дуже люблю вчитися!»

Ольга Коробко закінчила Дрогобицький науковий ліцей ім.Б Лепкого з золотою медаллю, а на НМТ набрала 800 балів!

З чотирьох предметів на НМТ Ольга Коробко набрала максимально - 800 балів!
З чотирьох предметів на НМТ Ольга Коробко набрала максимально - 800 балів!

На Львівщині розпочалася додаткова сесія мультипредметного тесту (НМТ), яка триватиме до 19 липня. Маємо двох переможців основної сесії, це Олена Кшик, випускниця Львівського фізико-математичного ліцею та Ольга Коробко, випускниця Дрогобицького наукового ліцею ім.Б. Лепкого. Дівчата набрали по 800 балів!

Журналістка «ВЗ» поспілкувалася з Ольгою Коробко, вона уродженка Трускавця. Два останніх роки навчалася у Дрогобицькому ліцеї. У цьому навчальному закладі є три напрямки: гуманітарний, математичний і правничий. Ольга навчалася на математичному.
На НМТ дівчина здавала українську мову, математику, історію та англійську.

— Математику готувала у ліцеї під час уроків. Вдома робила завдання, — каже Ольга Коробко. — З історії додатково пройшла онлайн-курс у школі «TURBO ZNO». З української мови і з англійської мови останній рік ходила до репетитора.

— Який результат дають такі онлайн-уроки з історії?

— Самостійно до історії я почала готуватися з початку навчального року. А онлайн-курс з цього предмету проходила вже з січня (навчання тривало до травня). І уроки були цікавими, і подача матеріалу. Викладачі - молоді, вони простіше подають матеріал, ніж він є у підручнику. Конспект ми писали з основними тезами, малюнками. Всі завдання орієнтовані на НМТ. Є завдання, наприклад, з минулих років. Викладачі наголошували на що треба звернути увагу. Я, звісно, розраховувала на високий результат, але коли дізналася, що набрала 800 балів з чотирьох предметів, спершу навіть не повірила…

— Цього року вперше учасник НМТ міг побачити у своїй онлайн-картці усі відповіді…

— Так, відповіді там є. Але самого завдання немає. Було б добре, щоб і завдання було. Після того як ти виходиш з НМТ, цікаво подивитися, де ти зробив помилку.

— Важко було складати тест, адже були постійні перебої з електроенергією?

— Моя однокласниця прийшла на НМТ, але щось сталося з системою, і їй сказали прийти на додаткову сесію (На Львівщині на додаткову сесію цього року зареєструвалося 3028 осіб, торік було — 400 осіб. — Авт.).

Я була єдина в аудиторії, хто з першого разу не зміг зайти у тести. Мій комп’ютер перезавантажували. Добре, що нас пустили в аудиторію трішки швидше, щоб ми могли зайти в систему.

— Скільки часу дається на завдання?

— На кожен предмет — по годині. Спочатку дві години ми пишемо завдання з української мови і математики. Потім перерва 15−20 хвилин. Тоді виконуємо наступні завдання — з історії та англійської мови.

— Хвилювалася під час тесту?

— Так, дуже хвилювалася. Навіть коли побачила результат, руки ще тремтіли…

— Уже обрала виш?

— Хочу навчатися у Львові, але навчальний заклад ще не обрала. Цікавлюся міжнародним правом.

— Які ти можеш дати поради вступникам?

— Під час підготовки до тесту, обов’язково знаходити час для відпочинку, щоб себе не перевантажувати. Я як тільки пішла до школи, мені одразу сподобалося вчитися. 11 років я вчилася, звісно, це мені допомогло. Під час підготовки до НМТ я знала на що треба звертати увагу. Загалом, я дуже люблю вчитися! (усміхається. — Авт.).

Схожі новини